November’s Mystieke Energie 2023

Hekserij en de Wilde Vrouw


November nodigt ons uit om de wilde vrouw in onszelf te omarmen, terwijl we ons voorbereiden op de komende winterse maanden.

De Natuur en Haar Elementen: November’s Nieuwe Maan Intenties

Op 13 november brengt de Nieuwe Maan een tijd van reflectie. Laat los wat je niet meer dient en zet nieuwe intenties voor de komende maand. Dit is een tijd om je zintuigen te openen, je gevoelens te verkennen en een diepere band met de natuurlijke elementen te vormen. De Nieuwe Maan nodigt ons uit om te focussen op onze persoonlijke en spirituele groei, om onze band met de natuur en de elementen te versterken.

Diepgaande Invloed Uitleg van de Nieuwe Maan Rituelen

De Nieuwe Maan is een tijd van nieuw begin, een moment om ons te ontdoen van oude energieën en intenties te zetten voor wat we willen manifesteren. De rituelen kunnen meditaties, reflecties en het schrijven van intenties omvatten, die ons helpen te focussen op persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

De Mystieke Nachten van Hecate en Artemis: November’s Goddelijke Dans

Het Nachtelijke Feest van Hecate: Een Reis naar het Kruispunt
Op 16 november, beginnend bij zonsondergang en voortdurend tot zonsondergang van de volgende dag, vieren we de Nacht van Hecate…

Artemis’ Boogschutterviering: De Dans van de Wilde Jacht
Op 22 november, wanneer de zon het sterrenbeeld van de boogschutter binnengaat, eren we Artemis, de Godin van de Jacht en de Wilde Natuur…

Het Water Element: Stromende Reflecties van November

November is niet alleen een maand van mystieke vieringen en rituelen, maar ook een tijd om het water element te verkennen en te omarmen. Het water element vertegenwoordigt onze emoties, intuïtie en het onderbewuste, en door hiermee te werken, kunnen we een dieper niveau van zelfbewustzijn en heling bereiken.

  • Kristallen van de Diepte:
    De kleur blauw en kristallen zoals lapis lazuli en aquamarijn resoneren met het water element en helpen ons om onze emoties en intuïtie te verkennen. Amethist, met zijn kalmerende en spirituele vibraties, nodigt ons uit om diep in ons onderbewustzijn te duiken en onze innerlijke wijsheid te ontdekken.
  • Etherische Oliën van Stroming:
    De aromatische tonen van mirre en eucalyptus zijn krachtig in het bevorderen van emotionele zuivering en het openen van onze ademhaling, waardoor we ons kunnen verbinden met de stromende en helende energie van water.

Rituele Baden en Waterceremonies:


November is een uitstekende tijd om rituele baden en waterceremonies te omarmen. Deze praktijken helpen ons om los te laten wat niet langer dient, en om ons voor te bereiden op de reflectieve en rustige energie van de komende wintermaanden.

Van Brandstapel tot Bezem: Het Ritueel Feest van Baba Yaga


Tijdens de Volle Maan van 27 November vieren we het Ritueel Feest van Baba Yaga. Creëer een altaar met berkenhout, bladeren, en dierlijke symboliek. Voeg een vijzel, stamper en bezem toe, en bied voedsel en drank aan voor de altijd hongerige Baba Yaga. Dit ritueel helpt ons de cycli van de natuur en de krachten van het oude te eren. Het herinnert ons aan de wilde, ongetemde energie die in ons allen leeft, en helpt ons deze krachten te kanaliseren in onze dagelijkse praktijk.

Inleiding tot het Ritueel Feest van Baba Yaga:


Het Ritueel Feest van Baba Yaga is een eeuwenoude traditie die de wilde en ongetemde aspecten van de natuur eert. Dit feest verbindt ons met de cycli van leven en dood, en nodigt ons uit om de innerlijke krachten die in ons schuilen te verkennen.

November is een maand van diepe verbinding en mystieke transformatie.

Door deel te nemen aan deze rituelen, eren we de oude wijsheid en omarmen we de cycli van de natuur, terwijl we ons voorbereiden op de komende winterse maanden.

In deze maand hebben we vooral nood aan geduld, begrip en openheid om de energieën van de natuur en de goddelijke krachten die ons omringen volledig te omarmen en te integreren in ons dagelijks leven.

Reflectie

Na het verkennen van de diepe wateren van onze emoties, het eren van oude godinnen en het vieren van de mystieke rituelen van november, staan we aan de drempel van de winter, klaar om de opgedane wijsheid in onze praktijk te integreren. De verbinding met de natuurlijke en goddelijke energieën deze maand biedt een fundament van begrip en verbinding die ons zal begeleiden in de komende koude maanden.

Vraag aan jullie?


Hoe hebben de energieën en rituelen van oktober je persoonlijke praktijk beïnvloed?

Welke inzichten heb je opgedaan door het verkennen van de elementen en natuur, en hoe plan je deze wijsheid te integreren in je dagelijkse leven en spirituele praktijk in de wintermaanden?

Mocht je verdere verduidelijking of ondersteuning nodig hebben, vooral als je nieuwsgierig bent naar de thema’s die in oktober zijn besproken, sta ik altijd voor je klaar.

Je kunt me bereiken via WhatsApp of Messenger voor een persoonlijk gesprek. Ik bied ook kaartleggingen aan om dieper in te gaan op de energieën en lessen van deze maand. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen op je mystieke pad en om samen de magie en wijsheid van dit seizoen te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer info